A Sustainable Tomorrow blir ny samskapare

Vi är extra glada att berätta att Hållbart Helsingborg har ingått partnerskap med A Sustainable Tomorrow – Sveriges största digiloga gränsöverskridande nätverk – för att tillsammans ytterligare stärka hållbarhetsarbetet i Helsingborg och regionen. Här berättar grundaren Bo Nilsson mer om samarbetet, årets konferenser och vad vi kan förvänta oss framöver.

Berätta mer om dig själv och A Sustainable Tomorrow!

Jag är en entreprenör som alltid drivits av ett kombinerat samhällsansvar innan ordet social hållbarhet användes. A Sustainable Tomorrow föddes ur detta tänk och det faktum att FN lanserade de Globala målen i september 2015. Vi hade några år tidigare byggt på en idé att göra mångfald till en viktigare del i våra samarbeten i strävan mot en bättre framtid. Jag träffade Jakob Trollbäck, skaparen av FN:s grafiska kommunikation och det språk vi nu alla använder i denna hållbarhetsförflyttning. Där föddes det som numera är Sveriges största digiloga gränsöverskridande nätverk.

Berätta mer om årets konferenser och satsningen med hållbarhetshubben @Mindpark

Vi arbetar med olika aktiviteter under hela året men det är främst två stora arrangemang som många känner till. Under Sveriges största fysiska hållbarhetsarena på Stockholmsmässan Nordic Sustainability Expo och hållbarhetskonferensen Do Look Up! den 17 maj fokuserar vi på våra beteende – varför gör vi inte det vi vet att vi måste göra och varför lyssnar vi inte på forskarna och experterna (som vi gjorde under covid). Det kommer att vara en dag med många goda exempel på de som är långt framme i sin hållbarhetsomställning och vill dela med sig av sin kunskap. Här är tillfället att äntligen få träffas under konferensen, mässan och alla aktiviteter som sker den 17 och 18 maj – här finns många hållbara människor!

Sveriges största digiloga hållbarhets- och framtidskonferens, den nionde upplagan, äger rum den 15 september och sänder till ca 100 platser (hubbar) i Sverige. Här har vi sedan 2015 utvecklat en unik modell på hur vi skapar och får gränsöverskridande möten att fungera utifrån mål nummer 17. Årets fokusområde är det faktum att vi är halvvägs till 2030. Nu gäller det att göra rätt saker rätt, tiden minskar för att nå uppsatta och avgörande mål.

Vårt strategiska samarbete med Mindpark med ett hållbarhetsnav är ett konkret och viktigt bevis på att allt fler nu efterfrågar en gemensam fysisk plats att få arbeta gränsöverskridande i sin vardag, och det är en viktig signal på ”call to action” i sig.

Varför väljer ni att samskapa med Hållbart Helsingborg?

Vi behöver varandra, samverkan och samarbete över alla tänkbara gränser. Nuläget är allvarligt, det går helt enkelt för sakta för de flesta att ställa om till ett hållbart samhälle och hållbara affärsmodeller. Hållbart Helsingborg är ett bra exempel på lokala gemensamma krafter som får hållbarhet att hända. Vi blir bättre tillsammans helt enkelt.

Vad kan vi vänta oss av samskapandet framöver?

Tillhörighet och gemenskap att arbeta med hållbarhetsomställningen i vardagen är inte alltid enkel, det behövs energi och kraft från andra människor i samma situation. Att förändra gamla normer och strukturer kräver gemensam kraft, jag ser det varje dag!

Nya tankar, idéer, svar och synsätt på gamla frågor uppstår när olika sektorer i samhället möts. Inte minst är det viktigt att visa upp och dela goda exempel från allt förändrings- och förbättringsarbete som sker dagligen i våra nätverk, över alla gränser. Detta är win-win för människor såväl som planeten.

Läs gärna mer om A Sustainable Tomorrow här.

HÅLLBART HELSINGBORG

Vill du vara med i vårt arbete för ett hållbart Helsingborg? Har du några förslag eller funderingar? Kontakta oss på hej@hallbarthelsingborg.se