Elin Lönn och civilsamhällets roll inom Hållbart Helsingborg

Vi välkomnar Elin Lönn som kommer att arbeta mer med att kartlägga civilsamhällets roll inom Hållbart Helsinborg!

Vem är du?
Jag har till vardags världens bästa jobb som lärare på en gymnasieskola i Helsingborg och jag brinner även utanför mitt jobb för frågor gällande barn och ungas rättigheter i samhället. Av den anledningen är jag engagerad i Rädda Barnen och har de senaste åren varit ordförande i lokalföreningen här i Helsingborg.
En stor passion i livet är matlagning och bakning och jag älskar att vara ute i naturen – helst på en långpromenad längs havet eller i skogen.

Hur länge har du varit engagerad i Hållbart Helsingborg?
Jag har varit med sedan start nästan och jag minns väldigt tydligt hur vi (jag och Terése, som sedan några år är anställd inom HH) satt där över en fika på Två Systrar och pratade om vilka samhällsstrukturella förändringar vi såg ett behov av och hur vi skulle kunna ta oss dit. Vårt ledord redan då var att vi måste göra det här tillsammans och vi pratade om hur man skulle kunna nå både civilsamhället, företagen och kommunen.

Varför har det varit viktigt för dig och Rädda Barnen att driva Hållbart Helsingborg?
Rädda Barnens fokus är alltid barnens rättigheter och att barn och unga ska ha så bra förutsättningar som möjligt för ett meningsfullt liv på alla plan. Vi tror att det blir möjligt om man se till helheten. Genom att samskapa över olika gränser och se till så att hela samhället mår bra så blir möjligheterna för vår målgrupp – alltså barnen, så mycket bättre. Vi tror därför på att arbeta på den breda fronten och att vi gör det här tillsammans! Vi sätter agendan och målen för arbetet tillsammans.
I min roll som lärare möter jag ungdomar varje dag och upplever hur elever hamnar mellan stolarna och jag är helt övertygad om att vi tillsammans kan bygga ett samhälle där ingen, gammal som ung och avsett vilken del av livet det handlar om, ska behöva göra det.

Berätta om ditt uppdrag inom Hållbart Helsingborg
Sedan början av 2022 har jag fått en större roll där jag kartlägger civilsamhällets roll inom HH. Jag tittar på frågor kring hur vi bör göra för att nå alla – varför har vissa föreningar och organisationer valt att bli en del av HH, och vad är det som gör att andra ännu inte är med? I mitt uppdrag kommer jag kontakta organisationer och föreningar för att få en bild av hur de ser på HH, kanske informera om hur Rädda Barnen tänkte och sen arbeta med att ge civilsamhället så goda förutsättningar som möjligt för att vara med och samskapa.

Om man vill bidra till utvecklingen i civilsamhället och prata med dig kring detta, hur kontaktar man dig?
Då är man varmt välkommen att maila mig! Jag nås på elin.lonn@dbgy.se och jag träffas gärna för en förutsättningslös fika, svarar på frågor via mail och telefon eller tar ett digitalt möte med alla som är intresserade av att bli en del av Hållbart Helsingborg 🙂

HÅLLBART HELSINGBORG

Vill du vara med i vårt arbete för ett hållbart Helsingborg? Har du några förslag eller funderingar? Kontakta oss på hej@hallbarthelsingborg.se