Lärtillfälle: Samverkan som metod för social förändring

För att vi ska bli bättre på att gemensamt kunna ta oss an de komplexa samhällsutmaningar som beskrivs i FN:s 17 Globala mål behöver vi bli bättre på att samverka, både inom men också mellan organisationer och sektorer. Men hur blir vi bättre på att samverka? Och varför förväntas bättre samverkan göra oss bättre på att lösa utmaningar? 

Under detta lärtillfälle utgår vi från en metod för samverkan som tagits fram av Sensus studieförbund Skåne-Blekinge och som tar sig an ovan frågor.

Samtalet ramas in av funderingar och insikter som väcktes när Sandra Hedman, verksamhetsutvecklare på Sensus och Roberto Scaramuzzino, universitetslektor på Socialhögskolan vid Lunds universitet, samskapade en text om metoden.

Genom mötet mellan empiri och teori tittar vi närmre på vilka möjligheter som bättre samverkan kan tänkas medföra, och vilka hinder vi kan förvänta oss på vägen.

När? Torsdagen den 24 november, kl. 10-11.30

Var? Zoom

Varmt välkommen med din anmälan!

Frågor? Mejla gärna jenny@hallbarthelsingborg.se

HÅLLBART HELSINGBORG

Vill du vara med i vårt arbete för ett hållbart Helsingborg? Har du några förslag eller funderingar? Kontakta oss på hej@hallbarthelsingborg.se