Mindpark ny samskapare till Hållbart helsingborg

Äntligen kan vi berätta – Hållbart Helsingborg har ingått partnerskap med A Sustainable Tomorrow @ Mindpark, för att tillsammans stärka hållbarhetsarbetet i Helsingborg och regionen. Här berättar Karsten Deppert mer om samarbetet, deras nya satsning och vad vi kan kan förvänta oss framöver.

Berätta mer om dig själv och Mindpark
Mindpark är ett prisbelönt coworking space, och en plats för kreativa idéer och härliga möten. Jag har varit involverad sedan start, och varit med och utvecklat platsen till ett unik plats i Helsingborg genom åren.

Berätta mer om Mindparks nya satsning!
Vi på Mindpark och många i vår community har alltid brytt oss om hållbarhet, på alla möjliga sätt. När det nu börjar bli viktigare samt även större intresse från fler och fler i samhället kring dessa frågor, så ser vi att det behövs en plats där hållbarhetsfrågor är självklara att prata om. Att skapa en sådan plats och ett sådant nätverk ser vi som ett sätt att bidra till Helsingborg och Skånes utveckling i dessa viktiga frågor!
Vår satsning görs ihop med A Sustainable Tomorrow, som under många år gjort bra saker för att sprida kunskap och kontakter inom hållbarhet. Vi delar filosofi och tillvägagångssätt, så det kändes som ett naturligt nästa steg får oss båda.

Varför väljer ni att samskapa med Hållbart Helsingborg?
Vårt mål är att ge alla som arbetar med hållbarhet en plattform och kontakter. Det känns som om Hållbart Helsingborg och vi delar många tankar och perspektiv, så att vara en del av Hållbart Helsingborg känns självklart! Min förhopping är att kunna skapa en symbios där både Mindpark och Hållbart Helsingborg förstärker varandra, och möjliggör för fler att göra skillnad.

Vad kan vi vänta oss av samskapandet framöver?
Att det skapas många bra och givande diskussioner kring olika ämnen, som leder till konkreta förbättringar på olika personers initiativ och projekt! Att fler får hjälp med att lösa de utmaningar och problem som hindrar dem från att skapa så mycket nytta som möjligt.
Men även att det görs flera evenemang på Mindpark kring hållbarhet, och att personer sitter och arbetar från vårt coworking space.

Save the date – den 31 mars!
Den 31 mars är den första frukosten för hubben! Det är den första av flera frukostar, som har som syfte att lära känna andra drivna människor som jobbar med hållbarhet, och utbyta erfarenheter, hitta samarbetspartners och dela med sig av egna insikter.

Läs gärna mer om Mindpark: https://mindpark.se/helsingborg/

HÅLLBART HELSINGBORG

Vill du vara med i vårt arbete för ett hållbart Helsingborg? Har du några förslag eller funderingar? Kontakta oss på hej@hallbarthelsingborg.se